SKŁADNIKI płatki JĘCZMIENNE*, płatki Z PSZENICY ORKISZ*, płatki OWSIANE*, płatki ŻYTNIE* (*certyfikowany składnik ekologiczny). SPOSÓB PRZYGOTOWANIA gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok.10 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1433 kJ/339 kcal Tłuszcz 2,8 g w tym kwasy…
SKŁADNIKIpłatki OWSIANE* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne płatki OWSIANE uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 10 minut…
ORKISZ ekspandowany w polewie z miodem SKŁADNIKIORKISZ ekspandowany* (62,5 %), cukier trzcinowy*, miód* (5 %), olej rzepakowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny ORKISZ ekspandowany z miodem to wyśmienita przekąska dla dzieci. Idealny do pochrupania w szkole, w domu i na spacerze! WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1575 kJ / 372 kcal Tłuszcz – 2,2…
SKŁADNIKIPłatki OWSIANE (bez glutenu) 100 % OPISSposób przygotowania: płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1561 kJ/371 kcalTłuszcz 6,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 gWęglowodany 60 gw tym cukry 0,8…
SKŁADNIKIekologiczne płatki amarantusowe 100 %. OPISEkologiczne płatki amarantusowe uzyskuje się z gniecionych ziaren amarantusa. Płatki amarantusowe to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 3 minuty od czasu…
SKŁADNIKIekologiczne płatki quinoa 100 %. OPISEkologiczne płatki quinoa uzyskiwane są z gniecionego ziarna quinoa (komosy ryżowej). Polecamy jako dodatek do zup, jako składnik past oraz kotletów. Świetnie komponują się z mlekiem, jogurtem i owocami, doskonałe również jako dodatek do ciast i deserów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody…
SKŁADNIKIpłatki kasztanowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne płatki kasztanowe wytwarzane z kasztanów jadalnych mogą być stosowane jako samodzielna przekąska lub pożywny dodatek do jogurtów, musli, wypieków oraz deserów. Charakteryzują się delikatnie słodkim i orzechowym smakiem, stanowiąc doskonałe urozmaicenie codziennej diety. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1589 kJ / 375 kcalTłuszcz – 2,6 gw…
SKŁADNIKIekologiczne płatki z PSZENICY ORKISZ 100 %. OPISEkologiczne płatki ORKISZOWE uzyskuje się z gniecionych ziaren PSZENICY orkisz. Płatki ORKISZOWE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10…
SKŁADNIKI płatki OWSIANE* (bez glutenu) 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne płatki OWSIANE uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na…
SKŁADNIKIekologiczne płatki OWSIANE górskie 100 %. OPISEkologiczne płatki OWSIANE górskie uzyskuje się z gniecionych, rozdrobnionych ziaren owsa, poddanych obróbce hydrotermicznej. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym…
SKŁADNIKI53,5 % ryż*, cukier trzcinowy nierafinowany*, napój kokosowy w proszku* (75 % napój kokosowy*, maltodekstryna*), skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, sól, 0,35 % mielona wanilia bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZawartość torebki wsypać do filiżanki lub małej miski, zalać 150 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać łyżką. Pozostawić na 7 do 10 minut i na koniec…
SKŁADNIKIekologiczne płatki jaglane 100 %. OPISEkologiczne płatki jaglane uzyskuje się z gniecionych ziaren prosa. Płatki jaglane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu…
SKŁADNIKI ekologiczne otręby ŻYTNIE 100 % OPISEkologiczne otręby ŻYTNIE, to produkt powstający podczas procesu przemiału ŻYTA na grys żytni. W skład otrąb wchodzi w głównej mierze zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna, tj. okrywa owocowo – nasienna. Otręby mają wysoką zawartość błonnika. Doskonale smakują z przetworami mlecznymi. Polecamy również, jako dodatek do zup, sałatek i sosów….
SKŁADNIKIchipsy kokosowe*, nasiona SEZAMU*, nasiona słonecznika*, pestki dyni*, ORZECHY LASKOWE*, nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), siemię lniane*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKlasyczne płatki śniadaniowe, to produkt wykonany przeważnie z jednego składnika mąki kukurydzianej bądź grysu kukurydzianego. W naszych produktach odnajdziesz ORZECHY, owoce, nasiona tj. chia i słonecznik, pestki dyni, chipsy kokosowe a wszystko to bez dodatku…
SKŁADNIKInasiona słonecznika*, syrop kokosowy*, chipsy kokosowe*, jagły ekspandowane*, ORZECHY LASKOWE* 5 %, MIGDAŁY * 5 %, pestki dyni*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSeria Granola oparta jest tylko i wyłącznie o ekologiczne bezglutenowe składniki zlepione ekologicznym syropem kokosowym w temp. RAW (poniżej 42°C) po to, aby zachować jak najwyższą wartość odżywczą składników. Nasze produkty wzbogaciliśmy…
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA* 65 %, mąka OWSIANA pełnoziarnista* 12 %, syrop z cukru trzcinowego*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 4 %, sól morska. (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne crunchies z kakao, mogą stanowić doskonały dodatek do MLEKA, napoju zbożowego lub jogurtu oraz samodzielną przekąskę w szkole, w domu i na spacerze.Źródło tiaminy, witaminy E,…
SKŁADNIKIekologiczne płatki OWSIANE (bez glutenu) 100 %. OPISEkologiczne płatki OWSIANE uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z odatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 10 minut…
SKŁADNIKIekologiczne płatki z PSZENICY ORKISZ 100 %. OPISEkologiczne płatki ORKISZOWE uzyskuje się z gniecionych ziaren PSZENICY orkisz. Płatki ORKISZOWE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10…
SKŁADNIKI ekologiczne otręby ŻYTNIE 100 % OPISEkologiczne otręby ŻYTNIE, to produkt powstający podczas procesu przemiału ŻYTA na grys żytni. W skład otrąb wchodzi w głównej mierze zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna, tj. okrywa owocowo – nasienna. Otręby mają wysoką zawartość błonnika. Doskonale smakują z przetworami mlecznymi. Polecamy również, jako dodatek do zup, sałatek i sosów….
SKŁADNIKI Płatki gryczane 74 %; ananas kandyzowany 24 %; truskawka liofilizowana 2 % OPISPłatki gryczane to pożywne, smaczne śniadanie – dające dużo energii i siły na cały dzień WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1474 kJ / 352 kcal Tłuszcz 2,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 72,7 g w tym cukry…
SKŁADNIKI Płatki z PSZENICY ORKISZ 65 %; banan suszony 10 %; słonecznik 10 %; ananas kandyzowany 10 %; malina suszona 5 % OPISIdealna propozycja na śniadania. Smaczne i pożywne płatki NaturAvena do spożycia z wodą lub jogurtem WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1528 kJ / 365 kcal Tłuszcz 6,2 g w tym kwasy tłuszczowe…
SKŁADNIKI płatki ryżowe 74 %, żurawina suszona 24 %, śliwka liofilizowana 2 % OPIS Idealne na śniadanie z wodą lub jogurtem. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1458 kJ / 345 kcal Tłuszcz 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 76 g w tym cukry 7,1 g Białko 4,7 g Sól…
SKŁADNIKIekologiczne płatki OWSIANE górskie 100 %. OPISEkologiczne płatki OWSIANE górskie uzyskuje się z gniecionych, rozdrobnionych ziaren owsa, poddanych obróbce hydrotermicznej. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym…
SKŁADNIKIekologiczne płatki OWSIANE górskie 100 %. OPISEkologiczne płatki OWSIANE górskie uzyskuje się z gniecionych, rozdrobnionych ziaren owsa, poddanych obróbce hydrotermicznej. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym…
SKŁADNIKIekologiczne płatki OWSIANE błyskawiczne 100 %. OPISEkologiczne płatki OWSIANE błyskawiczne uzyskuje się z oczyszczonych i gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPłatki błyskawiczne nie wymagają gotowania. Wystarczy zalać je wrzątkiem, gorącym mlekiem lub bulionem i pozostawić na kilka minut…
SKŁADNIKIkukurydza* 99 %, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Pakowane w atmosferze ochronnej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1588 kJ/374 kcal Tłuszcz: 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 84 g w tym cukry: 0,4 gBłonnik: 2,6 g Białko: 6,0 g Sól: 1,09 g…
SKŁADNIKIkukurydza* 99 %, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Pakowane w atmosferze ochronnej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1588 kJ/374 kcal Tłuszcz: 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 84 g w tym cukry: 0,4 gBłonnik: 2,6 g Białko: 6,0 g Sól: 1,09 g…
SKŁADNIKI Płatkowate ziarno prosa pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych OPIS Produkt otrzymany przez zgniecenie obłuskanych ziaren prosa WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1415 kJ/338 kcal Tłuszcz 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g Węglowodany 72,0 g w tym cukry 0,9 g Błonnik 0 g Białko 8,0 g Sól 0,01 g INFORMACJA…
SKŁADNIKI Płatki OWSIANE pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych OPISProdukt otrzymany przez zgniecenie na walcach obłuszczonego ziarna owsa oraz poddany obróbce hydrotermicznej WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1530 kJ/366 kcal Tłuszcz 7,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,25 g Węglowodany 62,4 g w tym cukry 0,9 g Błonnik 9,7 g Białko 11,9 g Sól…
SKŁADNIKI Płatki OWSIANE pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych OPIS Produkt otrzymany przez zgniecenie na walcach obłuszczonego ziarna owsa oraz poddany obróbce hydrotermicznej WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1530 kJ/366 kcal Tłuszcz 7,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,25 g Węglowodany 62,4 g w tym cukry 0,9 g Błonnik 9,7 g Białko 11,9…
SKŁADNIKI płatki OWSIANE pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych OPISPłatki OWSIANE górskie otrzymuje się z oczyszczonego ziarna owsa oraz poddanie obróbce hydrotermicznej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1530 kJ/366 kcal Tłuszcz 7,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,25 g Węglowodany 62,4 g w tym cukry 0,9 g Białko 11,9 g Sól 0,01 g INFORMACJA…
SKŁADNIKI ekologiczne płatki ŻYTNIE 100 %. SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1344 kJ/318 kcalTłuszcz 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 gWęglowodany 60 gw tym cukry 1,0…
SKŁADNIKI Płatki OWSIANE pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych OPISProdukt otrzymany przez zgniecenie na walcach obłuszczonego ziarna owsa oraz poddany obróbce hydrotermicznej WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1530 kJ/366 kcal Tłuszcz 7,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,25 g Węglowodany 62,4 g w tym cukry 0,9 g Błonnik 9,7 g Białko 11,9 g Sól…
SKŁADNIKI ekologiczne płatki ŻYTNIE 100 %. SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1344 kJ/318 kcalTłuszcz 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 gWęglowodany 60 gw tym cukry 1,0…
SKŁADNIKIekologiczne płatki quinoa 100 %. OPISEkologiczne płatki quinoa uzyskiwane są z gniecionego ziarna quinoa (komosy ryżowej). Polecamy jako dodatek do zup, jako składnik past oraz kotletów. Świetnie komponują się z mlekiem, jogurtem i owocami, doskonałe również jako dodatek do ciast i deserów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody…
SKŁADNIKIekologiczne płatki quinoa 100 %. OPISEkologiczne płatki quinoa uzyskiwane są z gniecionego ziarna quinoa (komosy ryżowej). Polecamy jako dodatek do zup, jako składnik past oraz kotletów. Świetnie komponują się z mlekiem, jogurtem i owocami, doskonałe również jako dodatek do ciast i deserów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody…
SKŁADNIKIekologiczny ryż brązowy ekspandowany 100 %. OPISEkologiczny ryż brązowy ekspandowany to idealny dodatek do płatków śniadaniowych i wypieków. Polecamy również jako samodzielną przekąskę do chrupania między posiłkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1565 kJ / 369 kcalTłuszcz – 2,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 gWęglowodany – 77 gw tym cukry –…