SKŁADNIKImąka PSZENNA*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka PSZENNA typu 00 przeznaczona jest do specjalnego rodzaju wypieków, głównie aromatycznej pizzy włoskiej, puszystego pieczywa foccacia, a także drożdżowych bułek.Z mąką pszenną 00 wyczarować można pierożki ravioli, które, dzięki użyciu tak miękkiej mąki, zachwycą swoją delikatnością i wysublimowanym smakiem. Oprócz wytrawnych specjałów kuchni włoskiej wyczarować z niej można apetyczne,…
SKŁADNIKI mąka owsiana. OPIS Mąka owsiana z uwagi na wysoką zawartość błonnika (10 g w 100 g) jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju wypieków bezglutenowych. Ciasta, pieczywa, naleśniki oraz gofry – wszędzie tam mąka owsiana znajdzie swoje zastosowanie. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna -1393 kJ/331 kcalTłuszcz – 7,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone –…
SKŁADNIKI skrobia z tapioki 99,997 %, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (bezwodnik kwasu siarkawego). OPIS Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak. Używa się jej głównie do wyrobu legumin i budyniów, a także jako zagęstnika. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Namoczyć w wodzie, a następnie gotować do uzyskania miękkości. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1469 kJ/346…
SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ typ 550. OPISZiarno pochodzi z certyfikowanych upraw biodynamicznych z naszego gospodarstwa. Mąkę luksusową szczególnie polecamy do wypieku pierników, murzynków oraz wszystkich ciast drożdżowych. Znakomicie nadaje się do naleśników oraz na ciasto na pizzę. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1447 kJ/341 kcal Tłuszcz: 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe…
SKŁADNIKI skrobia z manioku, woda OPIS Tapioka to produkt skrobiowy z egzotycznej rośliny o nazwie maniok. Właściwości odżywcze tapioki od dawna doceniają mieszkańcy Ameryki Południowej, skąd pochodzi. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1487 kJ/354 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 87,8 g w tym cukry 3,3 g…
SKŁADNIKIekologiczna mąka kokosowa 100 %. OPISEkologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1514 kJ/365 kcalTłuszcz 15 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 gWęglowodany 17 gw tym cukry 14 gBłonnik…
SKŁADNIKImąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka PSZENNA typ 550 Luksusowa doskonale nadaje się do przygotowania ciast drożdżowych, ciastek, babek, biszkoptów i kruchych ciasteczek.Można z niej także przyrządzić znakomitą zasmażkę i sos beszamelowy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1460 kJ / 344 kcalTłuszcz: 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 69 gw tym cukry:…
SKŁADNIKI ekologczna mąka PSZENNA chlebowa typ 750 OPISEkologiczna mąka PSZENNA „chlebowa” otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1446 kJ/341 kcalTłuszcz 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 gWęglowodany 68 gw tym…
SKŁADNIKI ekologiczna mąka PSZENNA graham typ 1850 OPISEkologiczna Mąka PSZENNA typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami.Mąka ciemna idealna do wypieku chleba, pierogów, dietetycznych ciast, batonów, makaronów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1380 kJ/327 kcal Tłuszcz 2,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,47 g Węglowodany 59,3 g w tym cukry 0,5 g Błonnik 7,6…
SKŁADNIKI ekologiczna mąka PSZENNA typ 500 OPISEkologiczna Mąka PSZENNA typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami. Mąka jasna idealna do wypieku chleba, można stosować ją również do zagęszczania sosów lub przyrządzania zasmażek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1470 kJ/347 kcal Tłuszcz 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g Węglowodany 72 g w tym…
SKŁADNIKI ekologiczna mąka ŻYTNIA jasna typ 720 OPISEkologiczna Mąka ŻYTNIA typ 720 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka jasna idealna do wypieku chleba żytniego, mieszanego, do zakwasu na żur. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1428 KJ/337 kcal Tłuszcz 1,7 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 Węglowodany…
SKŁADNIKI mąka ŻYTNIA razowa ekologiczna. OPIS „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych…
SKŁADNIKI mąka ŻYTNIA chlebowa ekologiczna. OPIS „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych…
SKŁADNIKItapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów,…
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1501 kJ/354 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 73 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 3,9 g Białko: 11 g Sól: 0,01 gZawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu….
SKŁADNIKIekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %. OPISEkologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 2547 kJ/616 kcalTłuszcz 53 gw tym kwasy…
SKŁADNIKImąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka kukurydziana nadaje się do przygotowania kluseczek. Można ją dodawać do ciasta, pieczywa i jako składnik kołaczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1401 kJ/330 kcal Tłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 70 g w tym cukry: 1,3 g Błonnik: 6,3 g Białko: 8,6 g…
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna…
SKŁADNIKImąka kasztanowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1541 kJ / 365 kcalTłuszcz – 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone…
SKŁADNIKI Gryka – 100 % OPISOtrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego i zmielonego ziarna gryki WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1439kJ / 340 kcal Tłuszcz 3,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g Węglowodany 63 g w tym cukry 0,7 g Błonnik 4 g Białko 13 g Sól 0,013 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w…
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ razowa ekologiczna. OPIS„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych…
SKŁADNIKImąka PSZENNA jasna, ekologiczna OPIS„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest…
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ jasna ekologiczna. OPIS„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych…
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa, ekologiczna OPIS „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej…
SKŁADNIKIobrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISTopinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Po wykopaniu topinamburu z ziemi nie da się go długo przechowywać w postaci świeżej, w postaci suszonej i zmielonej można go przechowywać cały rok i tworzyć z niego różne dania.Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.: placki…
SKŁADNIKI ekologiczna mąka kukurydziana 100 %. OPISEkologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1478 kJ/350…
SKŁADNIKIekologiczna mąka kukurydziana 100 %. OPIS Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1476 kJ/350 kcalTłuszcz…
SKŁADNIKI Proso 100 % OPISMąka dla osób na diecie bezglutenowej. Wytworzona ze zmielonego ziarna prosa, zapakowana w korzystne opakowanie do przechowywania po otwarciu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1514 kJ / 357 kcal Tłuszcz 3,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 70 g w tym cukry 0,5 g Błonnik 1,9 g…
SKŁADNIKI mąka z ryżu pełnoziarnistego 100 % OPISMąka ryżowa powstaje ze zmielonych ziaren ryżu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1488 kJ/ 351 kcal Tłuszcz 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 77,6 g w tym cukry 0,2 g Błonnik 1,2 g Białko 7,2 g Sól <0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać…
SKŁADNIKI ekologiczna mąka jaglana 100 % OPISEkologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1460 kJ/344 kcalTłuszcz 2,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 gWęglowodany 68 gw tym cukry 0,1…
SKŁADNIKI ekologiczny zmielony miąższ z orzecha kokosowego 100 % WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1514 kJ/365 kcal Tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g Węglowodany 17 g w tym cukry 14 g Błonnik 38 g Białko 21 g Sól 0 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY,…
SKŁADNIKI Skrobia kukurydziana 100 % pochodząca z kontrolowanych upraw ekoligicznych OPIS Może być stosowana jako dodatek do wielu potraw, zup, sosów do mięs, a także do nieco słodszych wyrobów jak kremy czy ciasta. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1493 kJ/351 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 86,8…
SKŁADNIKImąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej. Mąkę kokosową można używać:– jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp– jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych– jako panierkę, posypkę do potraw i…
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ typ 1050* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka ORKISZowa otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1478 kJ/353 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:…
SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista* (*składnik ekologiczny) OPISMąka ryżowa pełnoziarnista doskonale nadaje się do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych. Można ją dodawać do bezglutenowego ciasta chlebowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1489 kJ /351 kcal Tłuszcz: 2,4 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 73 g W tym cukry: 1,2 g Błonnik: 1,5…
SKŁADNIKI mąka z korzenia maranty trzcinowej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1495 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 85 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 3,4 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY. ZALECANE…
SKŁADNIKI mąka OWSIANA bezglutenowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1541 kJ/366 kcal Tłuszcz: 6,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g Węglowodany: 57 g w tym cukry: 1,0 g Błonnik: 10 g Białko: 14 g Sól: 0,01 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać…
SKŁADNIKI100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna…
SKŁADNIKIMąka z czerwonej soczewicy* (*składnik ekologiczny) OPISMąka z czerwonej soczewicy doskonale nadaje się do zagęszczania dań, zup, do panierwowania, do wypieku ciasteczek, muffinów czy przygotowywania ciasta naleśnikowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1580 kJ/378 kcalTłuszcz: 1,7 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 57 gW tym cukry: 0 gBłonnik: 10 gBiałko: 24 gSól: 0,02…
SKŁADNIKIekologiczna mąka gryczana. OPISMąka gryczana dodana do mąki pszennej wpływa na uwydatnenie jej walorów smakowych. Jej właściwości wiążące znajdują doskonałe zastosowanie przy produkcji ciastek, knedli, pierożków, naleśników oraz omletów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1428 kJ/337 kcalTłuszcz: 2,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany: 67 gw tym cukry: 0,5 gBiałko: 12 gSól: <0,01…
SKŁADNIKImąka z ciecierzycy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania…
SKŁADNIKI tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów MLECZNYch i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do…
SKŁADNIKIekologiczna mąka z zielonych bananów (plantany) 100 %. OPISEkologiczna mąka bananowa powstaje w wyniku zmielenia plantanów, czyli warzywnych bananów zielonych. Ma neutralny smak, można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonale sprawdza się jako zagęszczacz do zup, sosów i koktajl WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1414 kJ / 333…
SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ typ 700. OPISEkologiczna mąka ORKISZowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…
SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICA ORKISZ typ 700. OPISEkologiczna mąka ORKISZowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…
SKŁADNIKI żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z…
SKŁADNIKIekologiczna mąka PSZENNA chlebowa typ 750 OPISEkologiczna mąka PSZENNA „chlebowa” otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1422 kJ / 335 kcalTłuszcz – 0,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2…
SKŁADNIKIskrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis:Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu.Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.W Japonii jest często używany do zup, sosów i…
SKŁADNIKIskrobia kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1498 kJ / 353 kcal Tłuszcz: < 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 87,2 g w tym cukry: 0 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g INFORMACJA ALERGENNAmoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), JAJA ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…
SKŁADNIKIskrobia z korzenia Kuzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej.Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.Białe kuzu jest myte i filtrowane, co sprawia, że smak jest…
SKŁADNIKIekologiczna mąka jaglana 100%. OPISEkologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1460 kJ / 344 kcal…
SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa typ 700 OPISEkologiczna mąka ORKISZOWA otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy. Mąka ORKISZOWA typ 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1478 kJ / 348 kcalTłuszcz – 1,3…
SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ razowa typ 2000 OPISEkologiczna mąka ORKISZOWA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY orkisz. Mąka ORKISZOWA razowa może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1358…
SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków – chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1508 kJ / 356 kcalTłuszcz – 2,5 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6…
SKŁADNIKIekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %. OPISEkologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1448 kJ/342 kcalTłuszcz 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 gWęglowodany 67 gw tym cukry…