Wyświetlanie wszystkich wyników: 48Posortowane według najnowszych
-
9,99 zł
SKŁADNIKIekologiczny KUSKUS razowy (z PSZENICY twardej) 100 %. OPISEkologiczny razowy kuskus otrzymywany jest z pełnoziarnistej mąki semolinowej. Polecamy jako dodatek do dań głównych, duszonych warzyw, zapiekanek i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAkuskus należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min. Można go przygotować również poprzez zalanie wrzątkiem i pozostawienie do całkowitego wchłonięcia wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W…
-
9,99 zł
JĘCZMIEŃ Z POLSKICH UPRAW SKŁADNIKIkasza JĘCZMIENNA* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza JĘCZMIENNA otrzymana z obłuszczonego ziarna jęczmienia. Doskonała jako dodatek do zup, np. w słynnym polskim krupniku oraz jako składnik drugich dań w połączeniu z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną kaszę należy gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja…
-
10,99 zł
SKŁADNIKIkasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna kasza jaglana bezglutenowa otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20…
-
12,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kasza gryczana palona 100 %. OPISEkologiczna kasza gryczana palona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W…
-
11,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kaszka jaglana 100 %. OPISBez dodatku cukrów.Zawiera naturalnie występujące cukry.Ekologiczna kaszka jaglana otrzymywana jest z oczyszczonych i obłuszczonych ziaren prosa. Kaszkę jaglaną można podawać z gotowymi daniami warzywnymi lub owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAna 1 szklankę gotującego się MLEKA lub wody wsypać 2 łyżki kaszki jaglanej. Gotować na wolnym ogniu około 2-3 minuty, od czasu do…
-
14,99 zł
SKŁADNIKIekologiczne nasiona słodkiego ŁUBINU, łuskane, poddane obróbce cieplnej. OPISSłodki ŁUBIN jest idealną alternatywą dla mięsa czy SOI i jest niezwykle wszechstronny zarówno w daniach obiadowych, jak i słodkich.Można używać do sałatek, tabbouleh, jako nadzienie, owsianka lub jako substytut mięsa w sosie bolońskim i lasagne.Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIADla ok. 2-3 osób: Gotować…
-
17,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna kasza manna z PSZENICY 100 %. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAzagotować 1/2 l MLEKA lub wody, wsypać 3 łyżki stołowe kaszki. Gotować 5-10 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1443 kJ/340 kcalTłuszcz 0,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 gWęglowodany 70 gw tym cukry 1,7 gBłonnik 3,0 gBiałko 12…
-
14,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kasza JĘCZMIENNA pęczak 100 %. OPISEkologiczny pęczak JĘCZMIENNY powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna jęczmienia. Stanowi doskonały dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Polecamy także do zup, zapiekanek, do nadziewania gołąbków, czy gulaszy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukany pęczak gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja pęczaku na 3 porcje wody) na małym ogniu…
-
19,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kasza gryczana krakowska niepalona 100 %. OPISEkologiczna kasza krakowska gryczana łamana otrzymana jest z obłuszczonego i pokrojonego ziarna gryki niepalonej. Ma łagodny i delikatny smak. Najczęściej stosowana jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych, pasztetów, kotletów, past do chleba, a także jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami, czy gulaszem. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAkaszę gotować w osolonej…
-
52,99 zł
SKŁADNIKIkasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min….
-
19,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kaszka jaglana 100 %. OPISEkologiczna kaszka jaglana otrzymywana jest z oczyszczonych i obłuszczonych ziaren prosa. Kaszkę jaglaną można podawać z gotowymi daniami warzywnymi lub owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAna 1 szklankę gotującego się MLEKA lub wody wsypać 2 łyżki kaszki jaglanej. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W…
-
9,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna kasza JĘCZMIENNA 100 %. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną kaszę należy gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1437 kJ/340 kcalTłuszcz 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 gWęglowodany 66 gw tym cukry 2,3 gBłonnik…
-
9,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna kaszka kukurydziana 100 % OPIS Sposób przygotowania: kaszkę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody) na małym ogniu ok.10 -15 minut. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1440 kJ/340 kcalTłuszcz 1,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 gWęglowodany 74 gw tym cukry 0,6 gBłonnik 4,1 gBiałko…
-
10,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna kasza z PSZENICY durum 100 % SPOSÓB PRZYGOTOWANIAkuskus należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min. Można go przygotować również poprzez zalanie wrzątkiem i pozostawienie do całkowitego wchłonięcia wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1454 kJ/344 kcal Tłuszcz 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 64 g…
-
59,99 zł
SKŁADNIKIkasza bulgur z PSZENICY DURUM* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej PSZENICY durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań. SPOSÓB PRZYGOTOWANIABulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia…
-
10,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna kasza jaglana 100 % OPIS Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min…
-
13,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna kasza gryczana niepalona 100 % OPIS Sposób przygotowania: gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1656 kJ/392 kcalTłuszcz 2,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 gWęglowodany 75 gw tym cukry 0,9 gBłonnik 10 gBiałko…
-
21,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna kasza gryczana palona 100 % OPIS Ekologiczna kasza gryczana palona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min….
-
16,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna kasza jaglana 100 % OPIS Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20…
-
10,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna kasza manna z PSZENICY 100 % SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 0,5l MLEKA lub wody. Do gotującego się MLEKA (wody) wsypać 3-4 łyżki stołowe kaszy. Gotować 3-5 minut, na małym ogniu często mieszając. Ilość kaszy można modyfikować w zależności od oczekiwanej konsystencji. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1457 kJ/348 kcal Tłuszcz 1,3 g…
-
16,99 zł
SKŁADNIKIkasza manna z PSZENICY ORKISZ*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKasza manna dla wielu osób jest dobrze znanym smakiem z dzieciństwa. Ugotowana na MLEKU lub wodzie z dodatkiem konfitur lub świeżych owoców stanowi pyszne połączenie. Idealna na śniadanie czy też podwieczorek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Odmierzyć 250 ml MLEKA lub wody do garnka. 1/3 płynu (83,3 ml) odlać do…
-
27,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kasza jaglana 100 %. OPISEkologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA…
-
11,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kasza gryczana palona 100 %. OPISEkologiczna kasza gryczana palona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W…
-
10,99 zł
SKŁADNIKIkasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ…
-
10,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kasza gryczana krakowska niepalona 100 %. OPISEkologiczna kasza gryczana krakowska otrzymana jest z obłuszczonego i pokrojonego ziarna gryki niepalonej. Ma łagodny i delikatny smak. Najczęściej stosowana jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych, pasztetów, kotletów, past do chleba, a także jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami, czy gulaszem. SPOSÓB PRZYGOTOWANIASposób przygotowania: kaszę gotować w…
-
14,99 zł
SKŁADNIKIkaszka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę…
-
9,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kasza OWSIANA 100 %. OPIS Kasza owsiana to smaczny i ciekawy dodatek do potraw. Powstaje z obłuszczonego i połamanego ziarna owsa. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAkaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1574 kJ / 376 kcal…
-
28,99 zł
SKŁADNIKIkasza gryczana niepalona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min….
-
20,99 zł
SKŁADNIKIPełnoziarnista kasza manna z PSZENICY samopszy* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale…
-
16,99 zł
SKŁADNIKIPełnoziarnista kasza manna z PSZENICY płaskurki* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale…
-
10,99 zł
SKŁADNIKIkasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min….
-
10,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kasza JĘCZMIENNA pęczak 100 %. OPISEkologiczny pęczak JĘCZMIENNY powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna jęczmienia. Stanowi doskonały dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Polecamy także do zup, zapiekanek, do nadziewania gołąbków, czy gulaszy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukany pęczak gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja pęczaku na 3 porcje wody) na małym ogniu…
-
20,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna semolina z PSZENICY durum razowa. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować w proporcji 1:1 przez około 5 min. Można również zalać wrzątkiem i pozostawić do całkowitego wchłonięcia wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1485 kJ/351 kcalTłuszcz 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 gWęglowodany 66 gw tym cukry 1,9 gBłonnik 8,8 gBiałko 12 gSól 0 g INFORMACJA…
-
18,99 zł
SKŁADNIKIkasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ…
-
10,99 zł
SKŁADNIKIkaszka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę…
-
12,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kasza z PSZENICY ORKISZ 100 %. OPISEkologiczna kasza ORKISZOWA otrzymana z obłuszczonego ziarna orkiszu. Ma łagodny smak, jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości. Polecamy jako bazę ciepłego śniadania, obiadu lub kolacji, na słodko lub słono oraz do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio krótko namoczoną kaszę gotować w osolonej wodzie…
-
63,99 zł
SKŁADNIKIkasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ…
-
70,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kasza gryczana palona 100 %. OPISEkologiczna kasza gryczana palona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W…
-
9,99 zł
JĘCZMIEŃ Z POLSKICH UPRAW SKŁADNIKIekologiczna kasza JĘCZMIENNA 100 %. OPISEkologiczna kasza JĘCZMIENNA, nazywana również wiejską, otrzymana z obłuszczonego ziarna jęczmienia. Doskonała jako dodatek do zup, np. w słynnym polskim krupniku oraz jako składnik drugich dań w połączeniu z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną kaszę należy gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3…
-
12,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kasza gryczana palona 100 %. OPISEkologiczna kasza gryczana palona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W…
-
10,99 zł
SKŁADNIKIkasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ…
-
9,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna semolina z PSZENICY durum razowa. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować w proporcji 1:1 przez około 5 min. Można również zalać wrzątkiem i pozostawić do całkowitego wchłonięcia wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1485 kJ/351 kcalTłuszcz 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 gWęglowodany 66 gw tym cukry 1,9 gBłonnik 8,8 gBiałko 12 gSól 0 g INFORMACJA…
-
8,99 zł
SKŁADNIKIkasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min….
-
10,99 zł
SKŁADNIKIkasza jaglana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min….
-
22,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kasza gryczana palona 100 %. OPISEkologiczna kasza gryczana palona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W…
-
15,99 zł
JĘCZMIEŃ Z POLSKICH UPRAW SKŁADNIKIkasza JĘCZMIENNA* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza JĘCZMIENNA otrzymana z obłuszczonego ziarna jęczmienia. Doskonała jako dodatek do zup, np. w słynnym polskim krupniku oraz jako składnik drugich dań w połączeniu z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną kaszę należy gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja…
-
21,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kasza z PSZENICY ORKISZ 100 %. OPISEkologiczna kasza ORKISZOWA otrzymana z obłuszczonego ziarna orkiszu. Ma łagodny smak, jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości. Polecamy jako bazę ciepłego śniadania, obiadu lub kolacji, na słodko lub słono oraz do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio krótko namoczoną kaszę gotować w osolonej wodzie…
-
11,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna kasza gryczana krakowska niepalona 100 %. OPISEkologiczna kasza krakowska gryczana łamana otrzymana jest z obłuszczonego i pokrojonego ziarna gryki niepalonej. Ma łagodny i delikatny smak. Najczęściej stosowana jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych, pasztetów, kotletów, past do chleba, a także jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami, czy gulaszem. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAkaszę gotować w osolonej…